Așa prepari apă alcalină acasă!

2 aprilie 2024   Ingrijire

Apa alcalină are un nivel de pH mai ridicat decât orice altă apă de băut și neutralizează acidul din organism.

Corpul nostru menține un echilibru al pH-ului, care este crucial pentru a desfășura diferite procese în corp.

Foto: Shutterstock

Pentru cei neinițiați, pH-ul este cunoscut și ca puterea hidrogenului, ceea ce înseamnă practic măsurarea cantității de ioni de hidrogen din corpul tău. În mod ideal, un organism uman sănătos are nevoie de prezența atât a bazelor, cât și a acizilor, dar raportul pe care îl menține în mod normal este de 51:49, păstrând natura alcalină (bazică) doar puțin mai mare decât a acizilor. Se crede că nivelul pH-ului unui organism normal variază între 7,3 - 7,45.

Ce este apa alcalină?

Acidul este o necesitate, în special în stomac, unde este necesară pentru a sparge și a digera alimentele. Cu toate acestea, anumite alimente sunt de asemenea acide în natură, iar consumul excesiv de astfel de alimente poate crește aciditatea în stomac, ducând la diverse probleme. Apa alcalină este o apă cu un nivel de pH mai mare decât apa de băut normală și are rolul de a induce o natură de bază în organism. Această apă este făcută din calciu, magneziu, sodiu și potasiu. Se spune că apa alcalină ajută la menținerea echilibrului pH-ului în stomac.

Iată câteva indicații

Radicalii liberi proveniti din poluare, fumat si alte surse toxice sunt neutralizati de antioxidanti iar aceasta apa este o sursa buna pentru obtinerea acestor antioxidanti.

 O sursă bună de detoxifiere

Există deșeuri acide acumulate în corpul nostru care nu sunt altceva decât toxine. Apa alcalină ajută la eliminarea acestor toxine din organism, ceea ce facilitează curățarea întregului sistem.

apă

Te mentine hidratat

Apa alcalina se absoarbe rapid datorita faptului ca aportul nostru de apa creste si ne mentine hidratati. Apa alcalină conține, de asemenea, minerale ionizate care sunt foarte vitale pentru corpul nostru, în special pentru o circulație eficientă a sângelui.

Menține nivelul pH-ului organismului

Afecțiuni precum refluxul acid produc acid gastric sau bilă nedorită, care ne irită corpul și provoacă arsuri în piept. Acest lucru se poate dovedi a fi foarte dăunător pentru corpul nostru și poate scădea natura de bază a corpului nostru. Pentru a neutraliza acest continut acid, apa alcalina este benefica pentru a da un impuls rapid nivelului pH-ului organismului.

Ajută la pierderea în greutate

Un studiu din 2011 numit Efectul consumului zilnic de 2 litri de apă electrolizată timp de 2 luni asupra compoziției corporale și mai multor parametri fiziologici la patru subiecți obezi a oferit un raport preliminar care a concluzionat că participanții care au făcut parte din studiu au pierdut 2 kg pe parcursul a două luni fără a-și modifica dieta, doar adăugarea de apă alcalină la rutina lor zilnică a cauzat pierderea în greutate. După acest experiment, se crede că apa alcalină ar putea duce la pierderea în greutate.

Avem nevoie de un nivel echilibrat al pH-ului în corpul nostru, deoarece excesul de orice este rău. Dacă începem să consumăm apă alcalină în exces, atunci ne facem corpul mai alcalin, ceea ce perturbă procesele biochimice din corpul nostru. Vitaminele precum B12 au nevoie de acidul din stomac pentru a-l absorbi, dar natura alcalină a sistemului poate neutraliza acești acizi, ducând la pierderea vitaminelor vitale. Metabolismul și digestia pot fi afectate din cauza acizilor din stomac diluați și o natură excesivă alcalină a corpului poate produce o afecțiune numită alcaloză metabolică.

Cum pot face apă alcalină acasă? Iată rețeta perfectă

Ingrediente: 1 litru de apa (filtrata)

·     1 lămâie

·     1/8 lingură sare de mare (preferabil sare de mare roz de Himalaya)

Preparare.

Ia un vas de sticlă și umple-l cu apă. Apoi taie lămâia în jumătate; stoarce jumatate din lamaie vasul de sticlă și felizaă subțire cealalta jumatate a lămâiei și adaug-o în apă. La final adauga sarea de mare. Amestecă bine și lăsă preparatul să stea peste noapte (cel puțin 8-9 ore).

Bea-o pe parcursul unei zile.

Sursa: Food NDTV

Mai multe