Iată ce e bine să bea bărbaţii pentru a-şi îmbunătăți viața sexuală!

17 iulie 2024   Stil de viață

Dacă ești un bărbat care adoră sucul de struguri, sau mustul ar fi bine să îți păstrezi acest obicei. De la faptul că este o sursă bogată de vitamina C și mangan, până la conținutul său generos de fibre, magneziu și potasiu, această băutură dulce și ușor acrișoară poate îmbunătăți digestia, combate constipația, lupta împotriva inflamațiilor, preveni acumularea plăcii în artere, întări sistemul imunitar, combate cancerul (în special cel de ficat, vezică, col uterin și prostată) și chiar ajuta la dermatita atopică.

Mustul trebuie consumat cu moderație. Foto: Shutterstock

Ceea ce probabil nu știai este efectul său asupra vieții tale sexuale. Se pare că ar trebui să adaugi sucul de struguri în dieta ta dacă vrei să previi disfuncția erectilă (DE). Deși există o mulțime de factori complecși care influențează dorința sexuală și erecția unui bărbat,  cum ar fi problemele relaționale, sănătatea mentală, leziunile, medicamentele și bolile cronice, sucul de struguri ar putea ajuta fiziologic la prevenirea acestei condiții.

Cum te poate ajuta sucul de struguri în prevenirea disfuncției erectile

Deși nu sunt multe studii specifice despre legătura dintre acest fruct și sănătatea sexuală, există o corelație între creșterea producției de oxid nitric și consumul de suc de struguri, conform unui studiu din 2020 publicat în Annals of the Brazilian Academy of Sciences. Vitamina C din fruct poate ajuta la producția de oxid nitric și poate crește absorbția acestuia în corpul tău. Mușchii din penisul tău au nevoie de ajutorul oxidului nitric pentru a se relaxa. Acest compus ajută la dilatarea vaselor de sânge, posibil îmbunătățind fluxul sanguin către zonă.

Strugurii conțin, de asemenea, antociani. Conform unui studiu din 2016 publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, flavonoidele găsite în diverse fructe, în special antociani și flavanone, s-au dovedit a fi eficiente în reducerea incidenței disfuncției erectile. Nu este surprinzător că vinul a fost inclus pe lista băuturilor care conțin astfel de flavonoide benefice. Asta te face să te întrebi dacă sucul de struguri are aceleași beneficii ca vinul roșu?

După cum a explicat cercetătorul și profesorul Aedin Cassidy de la Universitatea din East Anglia (UEA), „Flavonoidele sunt prezente în multe alimente și băuturi de origine vegetală, inclusiv fructe, legume, ceai, ierburi și vin... Bărbații care consumau regulat alimente bogate în aceste flavonoide erau cu 10% mai puțin susceptibili de a suferi de disfuncție erectilă. În termeni de cantități, vorbim doar de câteva porții pe săptămână.”

Este important să menționezi că există diferite tipuri de struguri. Când vine vorba de profilul antioxidant (care este ceea ce cauți pentru viața ta sexuală), ar trebui să alegi strugurii Concord sau cei mov. Aceștia conțin semnificativ mai mulți antioxidanți.

Ce să iei în considerare când bei suc de struguri

Conținutul de zahăr din sucul de struguri poate fi o problemă, mai ales dacă consumi cantități mari sau optezi pentru sucuri cumpărate din magazin, care au zahăr adăugat. Chiar și fără zahăr adăugat, sucul de struguri este în mod natural bogat în zahăr. O singură cană (253 de grame) conține până la 35,9 grame de zaharuri totale, conform Departamentului de Agricultură al SUA. Deși zaharurile naturale din struguri nu pot cauza creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge, același lucru nu se poate spune despre versiunea lichidă.

Când faci suc sau must câteva lucruri neașteptate se pot întâmpla în ceea ce privește compoziția nutrițională. În primul rând, conținutul de fibre scade. Fibrele pot acționa ca un tampon în ceea ce privește creșterile nivelului de zahăr din sânge. În plus, este dificil să ții evidența cantității de zahăr pe care o consumi când paharele de suc încep să se adune. „Sucul este o modalitate ușoară de a adăuga porții de fructe în dieta ta și nu este nimic greșit în a te bucura de un pahar. Cheia este moderația. Asigură-te doar că nu exagerezi,” a explicat dieteticianul Beth Czerwony.

Ce zici de vin pentru a-ți ajuta viața sexuală? Conform unui studiu din 2023 publicat în Journal of Clinical Medicine, vinul roșu, când este consumat cu moderație, ar putea fi benefic pentru bărbații cu DE. Totuși, prea mult alcool ar putea avea efectul opus. Poate vrei să adaugi acest lucru pe lista ta de efecte secundare neașteptate ale consumului de vin.

Așadar, dacă vrei să îți îmbunătățești viața sexuală, ar fi bine să iei în considerare adăugarea sucului de struguri în dieta ta. Beneficiile sale multiple nu se opresc doar la sănătatea generală, ci pot avea și un impact pozitiv asupra performanței tale sexuale.

Sursa: Health Digest

Mai multe