Cum te ajută pasta de dinţi să cureţi diverse obiecte

30 septembrie 2024   Stil de viață

Poate că pasta de dinți a fost inventată cu scopul de a îmbunătăți igiena dentară, dar s-a dovedit că poate avea și alte întrebuințări. Te scapă de petele de cafea, curăță reziduurile de săpun, iar lista nu se termină aici!

Pasta de dinți conține ingrediente care ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene, la prevenirea cariilor și la îmbunătățirea respirației, precum bicarbonat de sodiu, peroxid de oxigen și extracte de plante. Astfel de ingrediente ajută și la curățenie, deoarece au proprietăți care ajută în acest sens, cum sunt cele antibacteriene, abrazive și de albire.  

Elimină petele

Petele de cafea și reziduurile de apă dură pot fi îndepărtate cu ajutorul pastei de dinți. Stoarce puțină pastă de dinți albă pe o cârpă curată sau pe o perie cu dinți moi și freacă ușor petele. Dacă aplici pe mobilierul din lemn, testează pentru început pe o zonă discretă.

Curăță obiectele de îngrijire

Obiectele de îngrijire personală pe bază de căldură, cum ar fi placa de păr sau mașina de călcat, pot fi curățate cu pasta de dinți. Înainte să o folosești, asigură-te că aparatele sunt reci și scoase din priză. Ulterior, aplică puțină pastă de dinți pe o cârpă, șterge zonele murdare, apoi curăță cu o altă cârpă curată și cu apă caldă.

Neutralizează mirosurile neplăcute

Pasta de dinți care conține bicarbonat de sodiu poate fi folosită la eliminarea mirosurilor neplăcute din recipientele din plastic sau tocătoare. Doar freacă puțină pastă de dinți în zona urât mirositoare, clătește cu apă rece și repetă procedura de câte ori este nevoie.

Redă albul pantofilor  

Pantofii albi se murdăresc foarte ușor, iar pasta de dinți te ajută să îi cureți și să le redai strălucirea. Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să folosești o pastă de dinți care conține bicarbonat de sodiu. Freacă puțină pastă direct pe pată cu o periuță de dinți veche cu mișcări circulare, lasă la înmuiat 10-15 minute, apoi îndepărtează-o cu un burete sau cu un prosop curat și umed. Repetă procedura până când pantofii își recapătă albul strălucitor!

Vezi şi: Poţi să scapi de vânătăi cu pastă de dinți?

Mai multe