Care imagine este mai tristă? Ceea ce vei alege îți dezvăluie personalitatea
O imagine virală pe rețelele de socializare, arată un desen în oglindă, înfățișând o față cu o sprânceană ridicată și gura strâmbă, ca și când ar suferi un disconfort sau ar trăi o nelămurire.
Iluziile optice se joacă adesea cu mințile oamenilor, păcălindu-i și înșelându-i, așa cum fac și aceste două imagini care nu sunt diferite ci reprezintă aceeași imagine, pusă în oglindă. Cu toate acestea, pentru mulți dintre cei care privesc desenele alăturate, sentimentele pe care acestea le stârnesc sunt diferite, scrie wionews.com
Așadar, care față este mai fericită, din punctul tău de vedere?
Dacă fața din partea stângă pare mai fericită, din punctul tău de vedere, atunci s-ar putea să fii mai rational și mai previzibil în alegeriel tale. În general, vei fi descris drept o persoană cu un comportament și o gândire logică, cu o viziune rece asupra lucrurilor. Abordarea ta este sistematică și practică, creierul îți controlează inima.
Pe de altă parte, dacătu crezi că fața din dreapta pare să fie mai fericită, atunci probabil că ești o persoană cu reacții emoționale mai puternice. Ești o fire intuitivă, perceptivă și reflexive și s-ar putea să ai o imaginație foarte vie care poate să te conducă în locuri nebănuite și inacesibile altora. Ar putea, înseamna, de asemenea, că poți să te exprimi în diferite moduri creative.
Unele teorii au dezvăluit că o emisferă a creierului poate să fie dominantă față de cealaltă jumătate, ceea ce duce la diferite moduri de gândire și trăsături de personalitate specifice.
Se crede că o persoană cu o emisferă stângă dominantă este mai logică, analitică și obiectivă. Pe de altă parte, o persoană cu o emisferă dreaptă dominantă este mai intuitivă, mai atentă și mai subiectivă.
Cercetătorii susțin că ambele emisfere comunica informații prin intermediul corpului calos. Acesta ajută comunicarea dintre cele două emisfere, facilitând schimbul de informații.
La femei, corpul calos este mai gros, dețînând cu 30% mai multe conexiuni decât în cazul bărbaților. Totodată, la naștere cele două emisfere par să lucreze independent, dar în mod egal, însă, în timp, una dintre emisfere devine dominantă; la majoritatea elevilor se diminuează funcționarea emisferei drepte, folosindu-se mai mult emisfera stânga.
O multitudine de teste psihologice pot să surprindă, care emisfera este dominantă și care este în umbra, similar acestui desen.
Totuși, există și cercetări care arată că există un ciclu de funcționare a creierului de aproximativ 90 de minute. O emisfera cerebrală funcționează la capacitate maximă pentru o perioada de 90 de minute, după care funcția dominantă este preluată de cealaltă emisfera cerebrală.