De ce să alegi albirea profesională a dinților într-un cabinet stomatologic

29 mai 2023   Tratamente

Albirea dinților este o procedură ce ține de estetica dentară și ar trebui realizată de un specialist pentru a evita apariția unor posibile probleme dentare. Dacă îți dorești un zâmbet imaculat poate te-ai gândit deja să apelezi la această variantă, însă trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante înainte de a vizita cabinetul stomatologic.

Ce este albirea dinților?

Prin albirea dinților se îndepărtează petele inestetice de pe dinți pentru a obține un zâmbet alb și strălucitor. Această procedură este necesară atunci când dinții se îngălbenesc în timp, din diverse motive.

Albirea dinților profesională trebuie realizată în cabinetul stomatologic de către un medic specializat pentru a avea parte de o procedură sigură și eficientă. De asemenea, la un cabinet stomatologic specializat vei fi întâmpinat de o echipă de medici profesioniști care te vor ajuta să îi dai zâmbetului tău un plus de strălucire.

Care sunt factorii ce duc la îngălbenirea dinților?

Dacă avem grijă corespunzător de dantura noastră, atunci putem preveni îngălbenirea dinților. Un periaj corect este esențial pentru păstrarea sănătății orale, dar și pentru a păstra un aspect estetic plăcut. De asemenea, evitarea unor băuturi și mâncăruri colorate este un alt factor important în păstrarea unui zâmbet imaculat.

Printre cele mai întâlnite cauze care duc la degradarea culorii dinților sunt:

· Factori genetici;

· Anumite afecțiuni medicale;

· Anumite medicamente;

· Anumite alimente, precum: cafeaua, vinul roșu, fructele de pădure sau băuturile carbogazoase;

· Fumatul;

· Igiena dentară precară;

Este important să fim atenți la acești factori și să vedem care ar putea fi cauzele posibile pentru noi. Un medic stomatolog specializat este cel care poate să ne spună dacă dinții sunt într-adevăr îngălbeniți și care sunt cauzele. De asemenea, medicul ne poate recomanda cea mai bună metodă de a remedia problema în urma unui consult efectuat în cabinetul stomatologic.

Cum se realizează procedura de albire?

În majoritatea procedurilor de albire, peroxidul de hidrogen este ingredientul principal ce degradează petele inestetice de pe dinți.

Această procedură implică utilizarea agenților de albire pentru a îndepărta petele și decolorarea dinților. Medicii stomatologi oferă în mod obișnuit două tipuri de tratamente de albire dentară: albire în cabinet sau varianta de albire a dinților acasă. Albirea în cabinet presupune aplicarea unui gel de albire direct pe dinți, care este activat cu ajutorul unei lumini speciale sau a unui laser. Această metodă oferă rezultate rapide dintr-o singură vizită la cabinet.

Kiturile de albire acasă, pe de altă parte, reprezintă o variantă de albire mai blândă pe o perioadă de câteva săptămâni. Multe persoane aleg înălbirea dinților de acasă cu paste de dinți sau benzi cu gel special de înălbire, însă, rezultatele sunt de scurtă durată, mai puțin vizibile, iar unele produse comercializate pot cauza sensibilitate gingiei sau chiar alte probleme dentare ce se pot agrava în timp.

Prin urmare, procedura de albire a dinților este una eficientă, sigură și rapidă și este recomandată pentru persoanele care își doresc un zâmbet perfect.

Mai multe