De ce implantul dentar ar trebui să fie prima opțiune de înlocuire a unui dinte pierdut?

23 noiembrie 2022   Tratamente

Implanturile dentare reprezintă standardul de aur pentru înlocuirea unui dinte pierdut. Când vine vorba de înlocuirea unui dinte pierdut cu un implant dentar, există câteva lucruri care ar trebui să fie întotdeauna luate în considerare. Una dintre cele mai importante considerații este dacă un implant ar trebui să fie sau nu prima alegere. Nu uita, însă, că implanturile dentare oferă multe beneficii față de alte opțiuni.

Sunt o opțiune fezabilă

În comparație cu alte opțiuni de restaurare dentară, un implant dentar are o rată de succes ridicată. În cele mai multe cazuri, implanturile pot fi inserate și fixate într-o singură vizită, cu dureri minime și fără a fi nevoie de timp îndelungat de recuperare. Implanturile dentare se comportă și arată la fel ca dinții naturali, astfel încât acestea oferă o soluție confortabilă și permanentă la problema dinților lipsă.

Îți oferă siguranță

Sunt mai sigure decât protezele dentare detașabile. O proteză mobilă deplasată greșit poate fi ușor dislocată și îndepărtată din greșeală, ceea ce duce la disconfort oral și la posibile deteriorări ale dinților din apropiere. Implanturile dentare oferă, de asemenea, o stabilitate mai mare pentru dinți atunci când beneficiezi și de servicii de ortodonție cluj.

Dentiștii folosesc șuruburi pentru a fixa implantul în maxilar. Aceste șuruburi mențin implantul în poziție, astfel încât acesta nu se poate mișca sau deplasa în timp, chiar și în timpul unor obiceiuri agresive de mestecat sau mușcat.

Implanturile dentare sunt durabile

Implanturile dentare sunt extrem de durabile, ceea ce înseamnă că vor dura mai mult decât orice alt tip de opțiune de restaurare a dinților. Acest lucru se datorează construcției lor din materiale rezistente și unghiurilor și suprafețelor frezate cu precizie.

Îți pot reface zâmbetul 

Un implant dentar te poate ajuta să îți refaci zâmbetul în cazul în care ți-ai pierdut unul sau mai mulți dinți. Implanturile dentare sunt realizate din titan și alte metale și oferă o calitate estetică similară cu cea a dinților naturali. Sunt disponibile în diferite forme și dimensiuni pentru a se potrivi perfect cu obiectivele tale existente de restaurare a zâmbetului.

Medicii stomatologi recomandă implanturile dentare ca fiind cea mai bună opțiune, deoarece acestea oferă o stabilitate și o longevitate mai mare decât alte opțiuni de înlocuire, cum ar fi protezele parțiale sau sistemele de punți fixe. Dacă te gândești să îți refaci un dinte lipsă, programează-te la un control stomatologic, și, împreună cu medicul, vei putea lua decizia potrivită.  

Mai multe