Modul în care stăm pe WC, cauza cancerului intestinal?
Cancerul intestinal este boala canceroasă dezvoltată în intestinul gros. În funcție de localizarea exacta, cancerul intestinal poate fi numit cancer de colon sau cancer rectal. Majoritatea persoanelor diagnosticate au peste 60 de ani, iar acest tip de cancer devenit din ce în ce mai frecvent, are factori de risc variați, însă multe studii au descoperit că formele de constipație cronică sunt un factor de risc major pentru cancerul intestinal, scrie revista Times India.
Un mic suport pentru picioare ne poate ajuta sa obținem poziția corectă pe toaletă.
Ar trebui să defecăm ghemuiți
Există dovezi că modul în care sunt realizate toaletele moderne și felul în care ne așezăm pe WC ar putea duce, de asemenea, la dezvoltarea acestui tip de cancer. Anatomia umană nu permite în mod firesc așezarea pentru a goli intestinele, această poziție fiind mai degrabă de natură să provoace constipație și cancer intestinal.
Ghemuirea, în schimb, este poziția firească, anatomică pentru golirea intestinului, dar ea nu mai este practicată astăzi decât în toaletele turcești. Atunci când ne ghemuim, greutatea naturală a trunchiului presează pe intestine, încât nu mai este nevoie de încordare. Mai mult, poziția ghemuit permite valvei ileocecale - valva dintre intestinul subțire și intestinul gros - să se etanșeze în mod natural. Mușchiul puborectal, care este mușchiul atașat de osul pubian, se poate relaxa mai bine atunci când stăm ghemuiți. Toate acestea permit mișcarea intestinală mai ușoară, fără prea mult efort și previn constipația.
În schimb, atunci când stăm pe scaunul de toaletă împiedicăm supapa ileocecală să se închidă corect. Acest lucru face mai grea obținerea unei presiuni interne adecvate în intestine pentru o mișcare corectă a fecalelor. Când stați pe toaletă, mușchiul planșeului pelvin folosit pentru a menține controlul asupra vezicii urinare și a intestinelor rămâne tensionat. Când mușchiul puborectal nu este relaxat, vă încordați împotriva lui pentru a vă face nevoile.
Alți factori de risc
Cauza exactă a cancerului intestinal nu este cunoscută, dar se cunosc câțiva factori de risc. Aproape 9 din 10 persoane cu cancer intestinal au 60 de ani sau peste, deci vârsta este un factor de risc. Un alt factor de risc sunt alimentele pe care le consumi. O dietă bogată în carne roșie sau procesată și săracă în fibre poate crește riscul, la fel obezitatea sau supraponderalitatea. Și persoanele sedentare, cele care consumă alcool sau fumează, au un risc mai mare de a face cancer intestinal. Un istoric familial de cancer intestinal vă poate pune, de asemenea, în situația de a avea un risc mai mare de a dezvolta boala.