Medic: Ce să nu faci în cea mai periculoasă camera din casă

8 martie 2024   Sănătate

Mulți dintre noi ar putea fi „vinovați” de aceste obiceiuri riscante de îngrijire.

Spălatul, dușul și alte activități din baie sunt o parte din viața de zi cu zi.Cu toate acestea, există o modalitate corectă și una greșită de ne împlini rutinele de igienă zilnică.

Medicul Mikhail Varshavski, cunoscut online drept Dr Mike a spus: „Cea mai periculoasă cameră din casă este baia! Un raport lansat de CDC în 2008 a afirmat că 22 de milioane de americani sunt răniți în fiecare an, în baie.”

 Așadar, iată rutina mea de îngrijire bazată pe dovezi științifice pentru a te menține în siguranță, fericit și sănătos.”

Foto: Shutterstock

El a suține că nu toată lumea trebuie să facă duș în fiecare zi și că ar trebui să evitați să folosiți apă extrem de fierbinte. „Să faci duș cu apă extrem de fierbinte nu este bine pentru pielea ta”, a spus el.

„Te predispune la tot felul de erupții cutanate, iritații. Îți usucă pielea. Pentru a preveni alunecarea în baie, el a adăugat: „Este atât de important să existe bare de suport și covoare antialunecare pentru a preveni accidentele!”.

El a avertizat, de asemenea, că bacteriile trăiesc pe săpun și a sfătuit să-l speli bine înainte de utilizare.

Potrivit doctorului Mike, „majoritatea oamenilor” se rad incorect și este riscant pentru piele.

El a explicat: „Când faci acest lucru, poți crea răni în piele, iritații, acnee, foliculită, care este un folicul de păr infectat.”.

Pentru părul din nas și părul pubian, el a sfătuit tunderea mai degrabă decât bărbierirea, smulgerea sau epilarea cu ceară.

El a adăugat: „Când îți vei tunde părul, folosește diferite aparate de tuns. De exemplu, nu folosești pentru față , aparatul și lamele folosite pentru părul pubian sau pentru  părul de pe piept”.

Uscarea părului

Dacă faceți acest lucru incorect, deteriorezi părul. El a sfătuit să folosești o setare moderată a uscătorului de păr pentru a preveni deteriorarea. Se laă în păr un balsam usor, live in, și se usucă părul cu aer cât mai rece.

Părul umed este mai susceptibil la deteriorare, dar și menținerea scalpului umed pentru o perioadă lungă de timp poate crește înmulțirea ciupercilor și bacteriilor, a spus el.

„Recomand uscarea cu prosopul mai întâi și apoi folosirea unei temperaturi moderate, cu uscătorul ținut la distanță de păr”.

Unghiile

„Unghiile sunt fereastra sănătății tale”, a spus doctorul Mike. Ele trebuie tăiate scurt, ideal după duș, pentru că unghiile tale sunt mai moi și atunci este mai ușor să le tai.”

Sanatate dentară

Ar trebui să te speli pe dinți de două ori pe zi pentru a elimina placa.

„Plăca dentară duce la gingivite, boli ale gingiilor, carii, probleme de sănătate orală pe care pur și simplu nu le doriește nimeni ”, a spus dr. Mike.

De asemenea, a recomandat folosirea atei dentare in fiecare zi. Cu toate acestea, el a avertizat: „De obicei, le spun celor mai mulți oameni să evite apa de gură, pentru că folosesc unele care conțin mult alcool și care are au ca scop să omoare toate bacteriile din gură.

„Dar, o parte din microbiomul tău este din probiotice, adică sunt bacterii bune și nu vrei să le omori.

„Dacă te speli pe dinți și folosești ata dentară, ar trebui să ai o gură sănătoasă care miroase frumos.Dacă nu, atunci ar trebui să vorbești cu medicul despre alte cauze care pot provoca respirație urât mirositoare sau halitoză, cum ar fi refluxul acid.”

Ceară în urechi

El a sfătuit, de asemenea, să nu foloști bețigase în interiorul urechii.

„Dacă dorieși, le poți folosi pentru pliurile de la exteriorul urechii, nu ma interior. Prin zgârierea în interiorul urechii, favorizezi  infecții bacteriene, infecții fungice și, dacă mergi suficient de departe cu bețigașul, poți afecta de fapt timpanul sau membrana timpanică.”

Sursa: Express

Mai multe