Curăță aragazul fără produse agresive!

18 octombrie 2023   Sănătate

Așa poți curăța cu ușurință petele de grăsime de pe aragaz „fără substanțe chimice dure” folosind o metodă cât mai blândă cu natura.

Chiar dacă petele de grăsime pot fi extrem de dificil de îndepărtat și pot face curățarea cuptorului o misune dificilă, există variante naturale eficiente, și tot ceea ce îți trebuei să folosești, ai deja în bucătărie.

Petele de grăsime pot fi îndepărtate în mod natural, fără substanțe chimice, iar curățarea plitei, acțiune care poate fi o experiență frustrantă, deoarece grăsimea, uleiul și alimentele se pot acumula cu ușurință dacă nu sunt curățate corespunzător pentru prea mult timp, poate deveni acceptabilă.

Foto: Shutterstock

Din păcate, grăsimea de pe suprafațe este efectul secundar al gătitului acasă, dar cu cât grăsimea stă mai mult pe aragaz, cu atât este mai greu să o îndepărtezi, deoarece stropii devin duri și se pietrifică pe suprafețe.

Din acest motiv, curățarea plitei ar trebui făcută frecvent, dar și pentru că, dacă este lăsată, poate provoca acumularea de bacterii, crescând riscul ca cineva din casă să se îmbolnăvească.

Iată care sunt cele câteva articole simple de bucătărie pe care probabil le ai deja în casă și le poți folosi pentu o curățare ecologică.

Chantel Mila Ibbotson este o expertă în organizarea și curățarea casei, care folosește o metodă ușoară pentru a scăpa de grăsime, astfel încât plita „să arate ca nouă”.

Pentru a îndepărta în mod corespunzător grăsimea, vei avea nevoie de detergent de vase obișnuit, bicarbonat de sodiu, apă fierbinte, o lămâie și un scruber.

Pentru a începe, umple chiuveta cu apă fierbinte și adăugă detergent de vase. Scoate grătarele de la cuptor și lăsă-le să se înmoaie în chiuvetă. Chantel a explicat că acest lucru va „diozova orice grăsime acumulată” și o va face mai ușor de curățat.

Apoi, se curăță arzătoarele. Umple un castron cu apă clocotită și jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Taie o lămâie în jumătate și pune-o într-un cistron, apoi lasă arzătoarele aproximativ o oră, ca mizeria să se înmoaie.

Cât timp grătarele și arzătoarele se înmoaie, poți face o pastă simplă cu care să cureți plita. Amestecă bicarbonatul de sodiu și săpunul de vase și aplică această pastă pe aragaz și pe blaturi care ar putea avea pete de grăsime pe ele.

„Acest amestec poate fi aplicat și pe baza arzătorului pentru a scăpa de toată mizeria și grăsimea arsă.”, a explicat experta în curățenie.

Lasă pasta să acționeze timp de aproximativ cinci minute, apoi grăsimea ar trebui să se fi înmuiat și să poată fi curățată cu ușurință. Spală plita cu apă fierbinte și săpun și apoi pune din nou atât arzătorul, cât și grătarele.

Potrivit lui Chantel, aragazul tău ar trebui să fie acum strălucitor și va arăta din nou nou-nouț.

Sursa: Expres.co.uk

Mai multe