Ce vitamină, mai puțin cunoscută, menține ochii sănătoși?

26 iulie 2023   Ce te doare

Experții internaționali avertizează că oamenilor le lipsește o vitamină foarte importantă pentru rolul ei de a menține ochii sănătoși.

Una din opt femei ar putea să aibă deficit de nutrientul atât de important pentru dietă, dar și pentru sănătea ochilor.

Ca și alte organe din corpul nostru, ochii pot fi afectați de dietă, scrie Express. Ca urmare, anumite alimente, vitamine și minerale sunt recomandate de organismele de sănătate pentru a le menține funcționarea cât mai bună.

Sănătatea ochilor depinde și de dieta noastră. Foto: Shutterstock 

De exemplu, beta-carotenul care se găsește în legume precum morcovii este bine cunoscut pentru că ajută la protejarea ochilor.

Nutriționista Emma Derbyshire, consilier pentru administrarea de suplimente pentru sănătatea ochilor a discutat cu Express.co.uk despre un nutrient pe care mulți dintre noi s-ar putea să îl avem într-o cantitate mult prea mica.

Ea a spus: „Riboflavina, vitamina B2 este cunoscută pentru că ajută la menținerea sănătoasă a ochilor și a sistemului nervos.

Vitamina B2 este necesară pentru a menține ochii sănătoși.

„Registrul de mențiuni nutriționale și de sănătate din Marea Britanie recunoaște oficial că riboflavina (vitamina B2) contribuie la menținerea vederii normale.”

Acest lucru este susținut de un studiu, publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică, care a descoperit că lipsa de riboflavină ar putea cauza orbirea nocturnă.

„Cercetarea actuală, cu relevanță pentru sănătatea publică se referă la importanța riboflavinei ca factor de protecție împotriva bolilor cardiovasculare și a cancerului, precum și a vederii.”

Cum îți asiguri vitamina B2?

Vitamina B2 este unul dintre cele opt tipuri de vitamina B.

Poate fi găsită în diverse alimente, inclusiv lapte, ouă și brânză. Cu toate acestea, dacă nu reușești să obții suficientă prin dietă, sunt disponibile suplimente.

Doamna Derbyshire a spus: „Riboflavina se găsește de obicei în alimente precum ouă, iaurt natural, lapte și cereale fortificate pentru micul dejun.

„Cu toate acestea, conform celui mai recent sondaj național realizat în Marea Britanie, aportul alimentar al adulților, în privința vitaminei B2 nu este întotdeauna suficient de mare pentru a satisface nevoile nutriționale reale.

De exemplu, una din opt (13 la sută) femei cu vârsta cuprinsă între 19 și 64 de ani nu primește suficientă vitamină în dietă, pentru a satisface aportul mai scăzut de nutrienți de referință pentru vitamina B2, comparativ cu unul din 25 (patru la sută) bărbați din aceeași grupă de vârstă.

Ar trebui să încercăm să obținem suficientă vitamina B2 din surse alimentare, dar acest lucru nu poate fi întotdeauna simplu și, prin urmare, pentru a ajuta la asigurarea unei bune nutriții pentru sănătatea ochilor, reducem lacunele dietetice de vitamina B2 cu suplimente pentru sănătatea ochilor.”, a explicat specialista.

Mai multe