Ce culori ar trebui să porți vara, pentru un plus de răcoare?

24 iunie 2024   Sănătate

Cu toții știm că albul este considerat cea mai bună culoare pentru a respinde căldura, însă albul nu este tocmai rezistent și plăcut când este expus la transpirație și cremă de protecție solară. Iată 3 culori surprinzătoare pe care ar trebui să le alegi atunci când temperaturile cresc.

„Albul este cea mai bună culoare pentru caniculă, dar se murdărește ușor când este expus la transpirație și cremă de protecție solară, ambele inevitabile în vremea caldă," explică Alex Econs, de la ICON Printing.

Alege din dulap hane galbene, gri, roșii și albe, ca să faci față caniculei. Foto: Shutterstock

„Dacă nu vrei să te lupți cu petele galbene la subraț și guler, culorile care sunt științific dovedite că mențin corpul răcoros sunt galben, gri și, mai surprinzător, roșu. Pe de altă parte, ar trebui să eviți albastru, verdele deschis, verdele închis și negrul. Aceste culori captează căldura, în timp ce primele enumerate sunt mai bune la respingerea căldurii”.

Bumbacul și inul sunt cele mai bune materiale

„Materialele naturale sunt cele mai respirabile și, prin urmare, cele mai bune în timpul caniculei. Ele ajută la reducerea transpirației, permițând aerului să treacă mai ușor și răcorind pielea în mod natural. Verifică etichetele hainelor pentru a găsi articole cu un procent mare de bumbac sau in. Bumbacul este cel mai bun material pentru a lăsa pielea să respire, în timp ce inul are proprietăți termoregulatoare care mențin temperatura corpului reglată și răcoroasă în ciuda temperaturilor crescute.", a explicat Alex Econs.

Tricou în loc de maiou?

„Nu doar culorile și materialele sunt importante, și croiala hainelor este esențială. Deși poate fi tentant să porți haine cu cât mai puțină acoperire, precum maiourile, acest lucru îți poate crește riscurile de a te arde de la soare și te poate face să te simți foarte inconfortabil".

În schimb, optează pentru stiluri relaxate care permit un flux maxim de aer și acoperire pentru a minimiza supraîncălzirea. Pe partea superioară a corpului, un tricou polo poate fi o opțiune bună deoarece gulerul poate oferi protecție suplimentară pentru gât, iar un tricou cu mâneci va oferi acoperire pentru partea superioară a brațelor. Pe partea inferioară, pantaloni scurți, fuste sau pantaloni largi vor oferi protecție în timp ce te vor face să te simți mai ventilat.", a mai sus expertul în materiale textile.

Sursa: Mirror

Mai multe