Aceste alimente sporesc foamea!
Croissantul
Este un deliciu, dar este plin de calorii, în mare parte goale. Merge perfect cu cafeaua de dimineata, dar are un scor foarte scăzut la indicele de sațietate. În plus, este încărcat cu grăsime și făină albă, deci oferă calorii fără să te facă să te simți sătul.
Dacă vrei un mic dejun care să fie sățios și să te țină până la prânz, un ou poșat pe pâine prăjită din cereale integrale e mult mai potrivit.
Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi
Lactatele cu conținut scăzut de grăsimi pot conține îndulcitori suplimentari care cresc glicemia, dar nu te vor face să te simți plin.
Mai mult, versiunea cu conținut scăzut de grăsimi conține adesea îndulcitori care îți pot crește glicemia fără grăsimea din lactate, care te-ar fi ajutat să te simți plin. Încearcă în schimb iaurt simplu, în care pui fructe de pădure proaspete și nuci: mai multe fibre, mai multă satisfacție și o digestie mai bună.
Brioșele
Brioșele înseamnă cât o bucată de tort. Ambele sunt pline de făină albă rafinată, zahăr și grăsime, conțin multe calorii, fără a-ți satisface foamea.
Orezul alb
Orezul basmati sau brun sunt alegeri mai bune decât orezul alb, care crește și scade glycemia, ceea ce îți face din nou foame. În schimb, alege orez basmati sau orez brun.
Albușurile de ou
Dacă omiți gălbenușul, care este „proteina completă” a naturii datorită aminoacizilor, pe care corpul tău îi folosește pentru a construi celule. Și cercetările recente arată că grăsimile saturate și colesterolul dintr-un ou întreg nu sunt dăunătoare pentru tine.
Cereale cu indulcitori artificiali
Alimentele indulcite artificial îți afectează glicemia și îți cresc foamea. Acest lucru se poate datora faptului că atunci când obții gustul dulce fără calorii, corpul tău încă își caută acele calorii pe care nu le-ai asigurat corpului.
Sucul de fructe
Sucul de fructe crește glicemia mult mai mult decât fructele întregi, care conțin fibre. Nu au fibrele pe care le conțin fructele din care provin, motiv pentru care fructele și încetinesc fluxul de zahăr în sânge. Fără fibre, zahărul din sânge poate crește rapid și apoi se poate prăbuși, creând foame.
Pâinea albă
Alege pâinea din cereale integrale, bogată în fibre și nutrienți, spre deosebire de pâinea albă. Ai o mulțime de variante de pâine integrală din care să alegi: grâu integral, secară și multe alte cereale. Încearcă câteva și vezi ce funcționează pentru tine.
Cartofi prăjiți
Cartofii fierți sau copți sunt de preferat față de cartofii prăjiți, care sunt încărcați cu grăsime și sare.
Alcool
Are calorii goale și este în sine un factor de îngrășare, dar, mai mult decât atât, este mai probabil să mănânci în exces când bei alcool. Studiile arată că atunci când bei alcool, mănânci mai multe calorii.
Gogoșile
Sunt o bombă de zahăr care oferă calorii fără niciun plus nutritional pentru corp.
Foto: Shutterstock
Făina albă se descompune rapid în zahăr, iar glazura adaugă și mai mult dulce, care crește și apoi reduce nivelul de energie, făcând corpul să aiba nevoie de calorii și să-ți crească dorința de a mânca.
Sursa: Medicine Net