3 lucruri pe care un dentist le face zilnic pentru a avea dinţi albi și sănătoși

24 septembrie 2024   Sănătate

Dacă vrei să-ți păstrezi dinții albi și sănătoși există câteva lucruri simple pe care le poți face zilnic, spune dr. Shaadi Manouchehri, stomatolog care împărtășește pe TikTok din experiența acumulată în peste 10 ani de practică.

Foto: Shutterstock

Așdar, iată trei pași ușor de urmat pentru a te bucura de un zâmbet mai sănătos și mai strălucitor, conform dr. Shaadi Manouchehri. De altfel, aceste sfaturi sunt aplicate chiar de ea în rutina zilnică. 

1. Periază dinții înainte de micul dejun

Primul lucru pe care trebuie să-l faci dimineața este să-ți periezi dinții înainte de a mânca. Poate ai obiceiul de a lua micul dejun mai întâi, dar Dr. Manouchehri avertizează că această rutină poate dăuna smalțului și gingiilor tale. Pe parcursul nopții, bacteriile din gură se înmulțesc, așa că, dacă mănânci fără să te speli pe dinți înainte, riști să agravezi acest lucru și să favorizezi apariția cariilor.

2. Folosește un răzuitor de limbă din cupru

Un alt pas esențial este să-ți cureți limba atât dimineața, cât și seara cu un răzuitor de limbă din cupru. Poate părea un detaliu minor, dar Dr. Manouchehri subliniază că acest pas a avut un impact semnificativ asupra sănătății sale orale. Răzuitoarele din cupru sunt antimicrobiene, ajutând la eliminarea bacteriilor și virusurilor care pot provoca probleme precum respirația urât mirositoare, cariile sau infecțiile gingivale. În plus, vei observa că gustul alimentelor va fi mai intens datorită îmbunătățirii sănătății limbii.

3. Folosește apa de gură înainte de periaj

Poate ai obiceiul de a folosi apa de gură după ce te speli pe dinți, dar acesta este, conform Dr. Manouchehri, unul dintre cele mai mari greșeli. Ea recomandă să folosești apa de gură înainte de periaj. În acest fel, elimini bacteriile și resturile alimentare înainte de a curăța dinții în mod eficient cu periuța și ața dentară. Astfel, pasta de dinți cu fluor va putea forma un strat protector pe dinți, făcându-i mai rezistenți la carii. Dacă folosești apa de gură după periaj, riști să clătești stratul de fluor și să-ți lași dinții vulnerabili.

Nu uita de controalele regulate la dentist!

Pe lângă aceste obiceiuri zilnice, cel mai important lucru pentru sănătatea ta dentară este să mergi regulat la dentist. Verificările de rutină sunt esențiale pentru a preveni și trata problemele din timp, înainte ca ele să devină greu sau imposibil de rezolvat. Deci, nu sări peste vizitele la dentist dacă vrei un zâmbet sănătos și strălucitor „pentru totdeauna”.

Sursa: Express

Mai multe