Zincul în exces provoacă pietre la rinichi

1 2 jpg jpeg

,,Scopul final al echipei noastre de cercetare este de a preveni formarea pietrelor la rinichi şi de a înţelege mecanismele care duc la formarea acestora'', a declarat autorul studiului, Thomas Chi, profesor la Universitatea California.

,,Pietrele la rinichi sunt, de cele mai multe ori, mase dure de minerale cristalizate care se formează în rinichi'', a mai spus Thomas Chi.

Astfel, lipsa unei hidratări adecvate a organismului, a activităţilor sportive regulate (prea multe sau prea puţine), obezitatea, pierderea în greutate şi excesul de sare sau de zahăr din organism sunt posibile cauze ale formării pietrelor la rinichi, potrivit National Kidney Foundation din Statele Unite.

De asemenea, diferitele infecţii sau istoricul familial sunt printre factorii care încurajează formarea pietrelor la rinichi.

Aşadar, ideea potrivit căreia zincul este responsabil pentru declanşarea acestei afecţiuni prinde din ce în ce mai mult contur, având în vedere că mineralul este esenţial în procesele de mineralizare şi calcifiere care provoacă, în cele din urmă, pietre la rinichi.