Zâmbetul bărbaţilor, cheia spre inima femeilor

1 2 jpg jpeg

În cadrul studiului realizat la Universitatea din Granada, Spania, specialiştii au analizat impactul pe care îl are zâmbetul bărbaţilor asupra femeilor, dar şi cum le poate influenţa limbajul trupului.

Ei au observat că zâmbetul are un impact puternic asupra femeilor, făcându-le mult mai receptive la diferitele cerinţe, chiar dacă bărbaţii le cer un anumit lucru folosindu-se şi de autoritate. Receptivitatea femeilor este pusă şi pe seama ,,căldurii” cu care ele asociază zâmbetul bărbaţilor.

,,Dacă femeilor li se cere un lucru zâmbind, ele tind să interacţioneze mult mai prietenos cu persoana respectivă. Cu toate acestea, important este ca reprezentantele sexului frumos să fie precaute ca să nu fie manipulate, în special când vine vorba de sarcini de serviciu”, a afirmat Patti Wood, expert în limbaj.

Deşi femeile se bazează în general pe limbajul corpului atunci când vine vorba de decizii, în unele situaţii zâmbetul bărbaţilor pare să ,,funcţioneaze” pe deplin.

Specialista Patti Wood le mai recomandă femeilor să analizeze bine mesajele verbale pe care le primesc înainte de a răspunde, fără să ţină cont doar de limbajul trupului.