Zah─ârul, printre alimentele care favorizeaz─â cancerul

1 2 jpg jpeg

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Centrul de Cercet─âri ├«n domeniul Cancerului de la Universitatea din Texas, SUA.

Ei susţin că o dietă care presupune consumul unei cantităţi mai mari de zahăr favorizează procesele inflamatorii de la nivelul sânului, ceea ce duce la apariţia celulelor maligne.

├Än prim─â faz─â, speciali┼čtii au realizat ├«n laborator o serie de experimente pe cobai. Astfel, ei au analizat impactul pe care consumul mai mare de zah─âr ├«l are asupra s─ân─ât─â┼úii.

Rezultatele ob┼úinute au ar─âtat c─â o cantitate mare de zah─âr ├«n diet─â a dus la apari┼úia celulelor canceroase la nivel mamar ┼či chiar au agravat cazurile de cancer pulmonar, duc├ónd la metastaze mult mai rapid.

ÔÇ×Numeroase cercet─âri au ar─âtat c─â exist─â o leg─âtur─â ├«ntre consumul de zah─âr ┼či apari┼úia diabetului zaharat, rspectiv a obezit─â┼úii. Important de ┼čtiut este c─â ultimele cercet─âri ├«n domeniu au ar─âtat c─â acest aliment este asociat ┼či cu un risc mai mare de apari┼úie a cancerului mamar ┼či cel pumonarÔÇť, au precizat cercet─âtorii care au participat la studiu.