Yoga poate reduce depresia din timpul sarcinii

2 jpg jpeg

Mai mult, ele sunt de ajutor şi când vine vorba de dezvoltarea legăturii dintre mamă şi bebeluş.

Cercetările anterioare au arătat că una din cinci femei suferă de stări accentuate de depresie în sarcină cauzate de tulburările hormonale.

Maria Muzik, autoarea studiului şi cercetător la Universitatea din Michigan, SUA, este de părere că după doar 10 săptămâni de exerciţii yoga rezultatele sunt vizibile.

Exerciţiile le ajută pe viitoarele mame să nu mai fie irascibile şi să nu se simtă copleşite de toate modificările care apar din punct de vedere fizic şi psihic.

,,Descoperirile noastre pot fi o alternativă la tratamentul farmaceutic care se recomandă în cazul depresiei şi a stărilor de anxietate din timpul sarcinii. Deoarece un număr tot mai mare de femei întâmpină astfel de stări în cele nouă luni de sarcină trebuie avută în vedere această alternativă. Cu atât mai mult cu cât stările de depresie pot avea un impact negativ asupra bebeluşului”, a mai adăugat autoarea cercetării.

Yoga este şi o alegere potrivită pentru femeile care preferă în timpul sarcinii tratamentele pe bază de plante, fie tehnicile de relaxare în schimbul medicamentelor.