Vrei un copil fără astm? Animalul de companie poate ajuta

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă de la Spitalul ,,Henry Ford” din Detroit (SUA) au descoperit că bebeluşii care sunt expuşi încă din viaţa intraunterină la animale de companie au un nivel mai scăzut de imunoglobulina E sau IgE (proteine asociate cu reacţiile alergice) de la naştere până împlinesc doi ani.

În cazul acestor copii, nivel de imunoglobine este mai scăzut cu 28% faţă de cel al copiilor a căror mamă nu au animale de companie.

,,Datorită expunerii din perioada sarcinii pentru o gamă largă de microbacterii este influenţată dezvoltarea sistemului imunitar al bebeluşului. Descoperirile noastre pot oferi o soluţie pentru mecanismele biologice care cresc riscul apariţiei bolilor alergice”, a afirmat Cole Johnson, director al Departamentului de Ştiinţă şi Sănătate Publică al Spitalului ,, Henry Ford”.

În cadrul cercetării a fost urmărită starea de sănătate a 1.187 de copii născuţi în perioada august 2003 şi noiembrie 2007.

După ce au fost colectate probe de sânge şi a fost măsurat nivelul de imunoglobina E, la naştere, la şase luni, la un an şi la doi ani, cercetătorii au observat că bebeluşii a căror mame au avut animale de companie pe perioada sarcinii nu sufereau de reacţii alergice.