Vrei un copil deştept? Nu consuma alcool în timpul sarcinii

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă americani atrag atenţia că şi o cantitate mică de alcool poate afecta activitatea cerebrală a viitorilor copii.

Chiar şi mai puţin de o halbă de bere, consumată de o viitoare mamă în timpul sarcinii, poate influenţa în mod negativ inteligenţa celui mic.

Până acum s-au luat în calcul efectele dramatice date de consumul mare de băuturi alcoolice în sarcină, consumul moderat de băuturi alcoolice fiind cumva permis.

Iată că acum cercetătorii americani au pus sub lupă şi efectele negative care apar după doar o halbă de bere, băutută pe parcursul unei săptămâni. Analizele în acest sens, coordonate de Ron Gray de la Universitatea Oxford, din SUA, sugerează că şi cantităţile mici de alcool consumate în perioada celor nouă luni de graviditate pot reduce nivelul IQ-ului la copiii nenăscuţi.

„Am efectuat un studiu complex privind efectele pe care le produce alcoolul, dar mesajul pe care-l transitem este unul simplu: chiar şi cantiţăţi moderate de băuturi alcoolice în sarcină pot avea un efect neplăcut asupra inteligenţei viitorului copil. Deci, femeile au un motiv în plus să evite alcoolul pe timpul sarcinii“, a declarat omul de ştiinţă american Ron Gray.