Vrei să-ţi creşti sănătos copilul? Iată ce te poate ajuta!

1 2 jpg jpeg

Platforma face parte din proiectul „Modelează copilăria”, prin care se adresează părinţilor cu micuţi de toate vârstele şi vine în întâmpinarea acestora cu răspunsuri şi sfaturi la întrebările legate de creşterea copiilor.

Părinţii pot descoperi cum să „modeleze cu dragoste” copilăria celor mici, indiferent de vârsta pe care aceştia o au. Platforma cuprinde informaţii şi sfaturi în ceea ce priveşte sănătatea, alimentaţia, îngrijirea, siguranţa, psihologia, educaţia şi distracţia copiilor, care să ajute părinţii să ia deciziile potrivite legate de creşterea sănătoasă a copiilor, la momentul potrivit. Articolele sunt redactate de specialişti în pediatrie sau psihologie, care la rândul lor sunt părinţi.

Părinţii se pot documenta pe platformă despre bolile specifice copilăriei, afecţiunile respiratorii şi gastrointestinale, precum şi despre alte teme legate de sănătatea celor mici, şi vor avea acces la materiale care abordează momentele importante din viaţa copiilor, ca de exemplu mersul la grădiniţă sau ieşirea în societate, care sunt detaliate de specialişti.

Ṣi pentru că suntem în plin sezon estival, perioadă în care copiii, cu precădere, sunt vulnerabili la variaţiile mari şi bruşte de temperatură, părinţii pot consulta informaţiile oferite de prof. dr. Mircea Nănulescu,medic primar pediatru cu specializări în pneumologie pediatrică şi nefrologie pediatrică, cu privire la afecţiunile gastrointestinale şi respiratorii: „Deşi marea majoritate a infecţiilor respiratorii nu sunt grave şi au o evoluţie naturală favorabilă, există situaţii cu risc crescut pentru evoluţie severă fiind necesară consultarea copilului de către medic. Infecţia respiratorie acută se poate complica uneori cu infecţie otică (otită medie acută), infecţie sinusală (sinuzita bacteriană) sau pneumonie.”