Vrei să slăbeşti? Iată de câte ori e bine să mănânci pe zi!

1 2 jpg jpeg

În plus, cele două mese pe zi sunt de ajutor şi pentru persoanele care suferă de diabet de tipul II sau celor care vor să piardă în greutate.

La cercetarea, realizată de specialiştii din Cehia, au participat 54 de persoane cu vârsta cuprinsă între 30 şi 70 de ani diagnosticate cu diabet de tipul II.

Timp de 12 săptămâni, o parte dintre participanţi au mâncat porţii mai mici de alimente de şase ori pe zi, în timp ce ceilalţi au mâncat mai mult la micul dejun şi la masa de prânz.

La finalul studiului, oamenii de ştiinţă au realizat mai multe teste (sensibilitatea la insulină, grăsimea din zona ficatului, celulele pancreatice) şi au ajuns la concluzia că participanţii care au mâncat doar două mese consistente pe zi se simţeau mai bine şi au reuşit să-şi menţină greutatea.

,,Vom efectua analize şi pe un eşantion mai mare de participanţi pentru a vedea dacă rezultatele sunt similare şi putem face anumite recomandări. Important este că beneficiile consumului a două mese consistente sunt vizibile mai ales la persoanele care au diabet de tipul II”, a afirmat Hana Kahleová, medic la Institutul de Cercetări Medicale din Praga, Cehia.