Vrei să slăbeşti? Iată cum se poate schimba relaţia de cuplu!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele unui studiu recent, realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord şi cei de la Universitatea din Texas, au arătat că atunci când unul dintre parteneri slăbeşte destul viaţa sexuală de cuplu are de suferit.

Mai mult, o astfel de situaţie poate duce chiar la discuţii în contradictoriu mai dese, asta deoarece persoana care a slăbit ajunge să-i ceară partenerului de viaţă să facă acelaşi lucru.

La cercetare au participat 21 de cupluri din America. În fiecare cuplu, unul dintre parteneri a slăbit în medie 14 kilograme pe parcursul a doi ani.

După ce au fost întrebaţi cum a influenţat slăbirea relaţia de cuplu, participanţii au recunoscut că în multe dintre cazuri situaţia s-a schimbat.

În unele cupluri, partnerii de viaţă au fost receptivi la noul stil de viaţă a celui care a slăbit, ceea ce a întărit şi relaţia de cuplu. În schimb, alte cupluri au început să aibă mai des conflicte verbale şi au spus că viaţa lor sexuală a fost afectată de schimbărie de greutate.

,,Persoanele trebuie să fie conştiente că pierderea semnificativă în greutate poate schimba în bine sau în rău relaţia de cuplu. Schimbările pot influenţa dinamica din relaţie, ceea ce poate avea repercusiuni inclusiv în privinţa vieţii sexuale”, a afirmat Lynsey Romo, profesor de Comunicare la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, SUA.