Vrei să slăbeşti? Iată ce trebuie să faci!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii spun că stările de stres frecvente pot stimula producţia unei proteine care reduce abilitatea organismului de a arde grăsimile, respectiv diminuarea arderilor calorice.

De-a lungul cercetării, specialiştii de Colegiul Medical din cadrul Universităţii din Florida (SUA) au realizat mai multe teste atât pe cobai, cât şi pe voluntari.

După ce au verificat rolul proteinei cunoscute sub numele de betatrofină, cea care este responsabilă de arderile din organism, cercetătorii au ajuns la concluzia că nivelul acesteia este influenţat de cantitatea de stres pe care persoana o resimte.

De exemplu, dacă ea încearcă să piardă în greuatate şi este stresată în toată această perioadă, atunci rezultatele vor întârzia să apară în ceea ce priveşte pierderea kilogramelor în plus.

„Atunci când ne dorim să slăbim este important să nu uităm un aspect important şi anume că este esenţial să reducem şi stresul pe care îl resimţim. Astfel, nu trebuie să ne aşteptăm să se observe atunci când ne punem pe cântar“, a precizat Li-Jun Yang, profesor la Colegiul de Medicină a Universităţii din Florida.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical „BBA Molecular and Cell Biology of Lipids“.