Vrei s─â sl─âbe┼čti? Iat─â ce te poate ajuta!

1 2 jpg jpeg

Speciali┼čtii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie sus┼úin c─â astfel ┼či num─ârul caloriilor consumate se reduce cu aproximativ 10%, ceea ce face ca persoana s─â reu┼čeasc─â s─â sl─âbeasc─â treptat.

Pentru a vedea care este leg─âtura dintre sl─âbit ┼či consumarea alimentelor din farfurii mai mici, cercet─âtorii au folosit rezultatele de la 61 de studii separate, la care au participat 6.711 persoane.

Dup─â ce le-au analizat obiceiurile alimentare ale voluntarilor, speciali┼čtii au observat c─â participan┼úi care m├óncau din farfurii de dimensiune mai mic─â au reu┼čit s─â piard─â ├«n greutate treptat, ceea ce nu le-a afectat masa muscular─â.

Mai exact, consumul preparatelor din farfurii mai mici face ca ┼či cantitatea de calorii zilnic─â s─â se reduc─â cu aproape 160 de calorii.

ÔÇ×Reducerea cantit─â┼úii de m├óncare pe care o consum─âm zilnic, prin alegerea unor farfurii de dimensiuni mai mici, ne ajut─â s─â pierdem treptat ├«n greutate. Astfel, se reduce ┼či riscul de a consuma alimente ├«n exces, tendin┼úa pe care multe persoane o au ┼či care nu este tocmai bun─â pentru greutate, respectiv s─ân─âtatea persoaneiÔÇť, a afirmat Gareth Holland, profesor ├«n cadrul Departamentului de Cercet─âri Comportamentale de la Universitatea Cambrigde.