Vrei să slăbeşti? Iată ce te poate ajuta!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie susţin că astfel şi numărul caloriilor consumate se reduce cu aproximativ 10%, ceea ce face ca persoana să reuşească să slăbească treptat.

Pentru a vedea care este legătura dintre slăbit şi consumarea alimentelor din farfurii mai mici, cercetătorii au folosit rezultatele de la 61 de studii separate, la care au participat 6.711 persoane.

După ce le-au analizat obiceiurile alimentare ale voluntarilor, specialiştii au observat că participanţi care mâncau din farfurii de dimensiune mai mică au reuşit să piardă în greutate treptat, ceea ce nu le-a afectat masa musculară.

Mai exact, consumul preparatelor din farfurii mai mici face ca şi cantitatea de calorii zilnică să se reducă cu aproape 160 de calorii.

„Reducerea cantităţii de mâncare pe care o consumăm zilnic, prin alegerea unor farfurii de dimensiuni mai mici, ne ajută să pierdem treptat în greutate. Astfel, se reduce şi riscul de a consuma alimente în exces, tendinţa pe care multe persoane o au şi care nu este tocmai bună pentru greutate, respectiv sănătatea persoanei“, a afirmat Gareth Holland, profesor în cadrul Departamentului de Cercetări Comportamentale de la Universitatea Cambrigde.