Vrei să slăbeşti? Iată ce fructe trebuie să consumi!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele celor mai recente cercetări în domeniu au arătat că persoanele care obişnuiesc să mănânce câte o pară pe zi au cu 35% mai puţine şanse să ai probleme cu greutatea sau să sufere de obezitate.

Mai mult, specialiştii sunt de părere că includerea perelor în dietă este asociată şi cu o alimentaţie mai echilibrată.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Louisiana (SUA) au analizat date în perioada 2001-2010. Ei au dorit să vadă dacă există o legătură între consumul de pere proaspete, nutrimenţii de care are nevoie organismul, calitatea alimentaţiei şi riscul de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare.

Astfel, specialiştii au spus că persoanele care consumă zilnic câte o pară de mărime medie reuseşc să-şi menţină mai uşor greutatea şi chiar să slăbească.

Perele conţin o cantitate mai mare de fibre, de vitamina C, de cupru şi de potasiu, minerale care ajută la menţinerea unui nivel optim de zaharuri din sânge.

„Asocierea dintre consumul de pere şi pierderea în greutate este surprinzătoare. Noi credem că fibrele din conţinutul acestor fructe sunt cele care favorizează pierderea de kilograme, dar reduc şi riscul de apariţie a afecţiunilor cronice“, a precizat Carol O’Neil, autorul studiului şi profesor în cadrul Universităţii de Stat din Loiusiana.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical „Nutrition and Food Science“.