Vrei să slăbeşti? Iată ce ce trebuie să incluzi în dietă!

1 2 jpg jpeg

Persoanele care obişnuiesc să mănânce câte o mână de migdale pe zi înlocuiesc acele calorii goale care apar ca urmare a consumului de produse dietetice.

Explicaţia specialiştilor este una simplă: pe perioada dietei păcălim corpul prin consumul de alimente dietetice, care conţin mai puţine calorii.

Includerea migdalelelor în alimentaţie suplineşte aceea nevoie a corpului în ceea ce priveşte numărul de calorii şi ajută şi la reducerea cantităţii de sare de care organismul are nevoie şi pe care tindem să o consumăm.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă după ce au realizat o cercetare la care au participat 28 de părinţi şi de copii din Florida (SUA). Timp de trei săptămâni, părinţii au consumat zilnic echivalentul a 40 de grame de migdale pe zi, în timp ce copiii doar 15 grame zilnic.

La începutul studiului, cercetătorii le-au măsurat indicele alimentaţiei echilibrate, cel care măsoară calitatea alimentaţiei de zi cu zi. Astfel, rezultatele obţinute au arătat că atât părinţii, cât şi copiii au obţinut punctaje mai mari la finalul cercetării, după cele trei săptămâni în care au consumat migdale.

„Obiceiurile alimentare pe care le avem în primii ani de viaţă şi pe perioada copilăriei ne pot influenţa starea de sănătate de la maturitate. De aceea este bine ca părinţii să includă în dieta celor mici fructe oleaginoase, precum migdalele“, a afirmat Alyssa Burns, doctorand la Ştiinţe Alimentare şi Nutriţie.