Vrei să slăbeşti? Cere ajutorul unui nutriţionist!

1 2 jpg jpeg

Un prim obiectiv poate fi adoptarea unei diete moderat hipocalorice, care presupune reducerea caloriilor.

Astfel, reducând 500 de kcalorii din dieta zilnică, poţi slăbi aproape un kilogram într-o săptămână, iar un deficit de 1000 kcalorii/zi poate duce la pierderea a două kilograme pe săptămână. O dietă intens hipocalorică presupune supravegherea pacientului de către un specialist în diabet, boli metabolice şi nutriţie.

Curele rapide, cu scăderi vizibile în greutate, sunt urmate de o recuperare a kilogramelor pierdute, de creşterea senzaţiei de foame şi chiar de îngrăşare.

Nu îţi propune să slăbeşti în scurt timp patru kilograme, de exemplu!

Nu te lăsa amăgită de ceaiurile şi de pastilele de slăbit care promit că „topesc” grăsimile. În afara faptului că nu fac minuni, ele pot avea efecte secundare neplăcute.

Specialiştii recomandă o pierdere treptată în greutate şi, mai ales, schimbarea comportamentului alimentar pe termen lung.

O cură de slăbire în cazul obezilor trebuie să dureze aproximativ şase luni, după care se recomandă ca greutatea să fie ţinută sub control. Dacă fumezi sau consumi alcool, este timpul să renunţi la aceste vicii. Cea mai potrivită strategie în stabilirea planului de pierdere în greutate este adoptarea unui regim alimentar particularizat, asociat cu exerciţiile fizice regulate.