Vrei să renunţi la fumat? Iată ce te ajută!

1 2 jpg jpeg

Potrivit specialiştilor, acizii graşi din uleiul de peşte ajută la reducerea poftei de ţigări.

La studiul, publicat în Jurnalul Medical ,,Psychopharmacology”, au participat 48 de participanţi care fumau în medie de 11 ani şi câte 14 ţigări pe zi.

După ce au fost împărţiţi în două grupuri, o parte dintre voluntari au primit capsule cu acizi Omega-3 (echivalentul a 950 mg), în timp ce ceilalţi au primit câte cinci pastile placebo.

La finalul celor 30 de zile de cercetare, oamenii de ştiinţă au observat că participanţii care au primit capsule cu ulei de peşte au reuşit mai uşor şi mai rapid să renunţe la fumat, spre deosebire de ceilalţi voluntari.

,,Fumatul este unul dintre obiceiurile care duc la scăderea nivelul de acizi graşi din creier, în special a celor Omega-3. Având în vedere că lipsa acestor acizi poate afecta celule nervoase şi întrerupe legătura dintre nervi şi unele zone din creier (cele responsabile de plăcere), credem că administrare de astfel de suplimente poate ajuta persoana să renunţe mai uşor la acest obicei nociv”, a afirmat Sharon Rabinovitz Shenkar, profesor la Universitatea din Haifa, Israel.