Vrei să renunţi la fumat? Evită ţigările mentolate

1 2 jpg jpeg

Şansele de a renunţa la fumat sunt cu 9% mai mici în cazul fumătorilor de ţigări mentolate, decât la persoanele care preferă ţigările nementolate. Cercetătorii din domeniu susţin că scoatearea de pe piaţă a acestei categorii de ţigări ar duce la îmbunătăţirea stării de sănătate publică.

,,Rezultatele studiilor noastre au arătat că interzicerea ţigărilor mentolate ar fi un lucru extrem de benefic pentru populaţie. Astfel şi şansele de a ajuta populaţia să renunţe la fumat vor fi mai mari”, a afirmat Cristine D. Delnevo, cercetător în cadrul Centrului de Supraveghere şi Evaluare a Cercetărilor din Domeniul Tutunului, de la Universitatea de Medicină din New Jersey, SUA.

Utilizând datele culese în intervalul 2003, 2006-2007, oamenii de ştiinţă au comparat modul în care au renunţat la fumat persoanele care preferă ţigările mentolate şi cele care fumează ţigări normale. Astfel, persoanele de origine hispanică sau portoricanii care fumează ţigări mentolate au cu 43% mai puţine şanse să renunţe la viciu.