Vrei să pierzi în greutate? Iată ce te ajută!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii sunt de părere că exerciţiile realizate în aer liber (cum sunt alergările) şi expunerea la temperaturi mai reduse favorizează arderea mai rapidă a caloriilor.

Rezultatele studiului au arătat că temperaturile scăzute pot modifica starea bacteriilor de la nivelul intestinal, ceea ce ajută la îmbunătăţirea nivelului de glucoză din organism, la accelerarea arderilor, respectiv la pierderea în greutate.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă elveţieni au realizat mai multe teste în laborator, pe cobai. În primă fază, cobaii au fost expuşi la temperaturi mai reduse pe o perioadă de 10 zile.

Apoi, după ce au analizat structura bacteriilor de la nivel intestinal, specialiştii au descoperit că acestea şi-au schimbat compoziţia în urma expunerii la frig, fapt ce a grăbit arderile calorice, respectiv cobaii au reuşit să mai piardă în greutate.

„Acum avem dovezi complete care pot arăta că expunerea la frig este unul dintre factorii care favorizează arderea caloriilor şi pierderea în greutate. Urmează să realizăm studiile pe eşantioane mai mari, iar dacă rezultatele sunt similare, atunci specialiştii se pot folosi de aceste descoperiri când dezvoltă noi tratamente împotriva obezităţii“, a precizat Mirko Trajkovski, profesor la Universitatea din Geneva din Elveţia.