Vitamina D previne infecţiile respiratorii la copii

care este importanţa sportului în formarea copilului jpeg

Deşi cercetările anterioare au arătat că suplimentele cu vitamina D ajută la menţinerea oaselor puternice, noile studii arată că ele întăresc şi sistemului imunitar. Deoarece pe timpul iernii nu putem beneficia din plin de razele soarelui, care sunt o sursă veritabilă de vitamina D, sunt indicate suplimentele cu această vitamină.

După ce au analizat datele medicale a 250 de copii din Mongolia, echipa de cercetători de la Universitatea Harvard au ajuns la concluzia că cei care aveau un nivel mai redus de vitamina D în organism erau şi cei care aveau frecvent probleme respiratorii.

,,Rezultatele studiului nostru au arătat că suplimentele cu vitamina D reduc semnificativ riscul de apariţie a infecţiilor respiratorii la copii. O doza zilnică de vitamina D poate scădea la jumătate riscul de apariţie a răcelilor sau a gripelor”, a precizat Carlos Camargo, medic la Spitalul General din Massachusetts, SUA.

Din alimentaţie, vitamina D mai poate fi luată din: peştele gras (hering, sardine, somon) gălbenuşul de ou, unt sau lapte.

Cercetarea a fost publicată în Jurnalul Medical ,,Pediatria”.