Vitamina care te fereşte de cataractă

1 2 jpg jpeg

Aceştia susţin că spanacul, broccoli, dar şi seminţele (de susan, de floarea-soarelui) se numără printre alimentele care ajută la prevenirea problemelor oculare, cum este cataracta.

Rezultatele celui mai recent studiu au arătat că un aport ridicat de vitamina E, atât din alimentaţie, cât şi prin administrarea de suplimente, reduce cu 27% riscul de apariţie a cataractei.

La această concluzie au ajuns specialiştii după ce au analizat alte 27 de cercetări. Astfel, oamenii de ştiinţă au observat că participanţii care obişnuiau să consume multe alimente bogate în vitamina E erau mai puţin predispuşi afecţiunilor oftalmologice, printre care şi cataracta.

,,Riscul de apariţie a cataractei, afecţiune oftalmologică specifică persoanelor de vârsta a treia, se poate reduce dacă persoana obişnuieşte să consume des alimente bogate în vitamina E. Rezultatele cercetării noastre au arătat că o doză zilnică de 7 mg din această vitamină este de ajutor pentru prevenţie”, a afirmat Yufei Zhang, autorul studiului şi profesor la Colegiul Medical a Universităţii Qingdao din China.

Printre alimentele care conţin o cantitate mare de vitamina E se numără migdalele, seminţele crude, uleiul din plante, avocado, muguri de pin, pătrunjel, papaya, măslinele.