Vitamina B12 intensifică tratamentul pentru hepatita C

1 2 jpg jpeg

Astfel, se pot creşte şansele ca organismul să ţină virusul la distanţă. Efectele acestei scheme de tratament sunt mai puternice în cazul pacienţilor a căror infecţie s-a dovedit dificil de tratat.

Deoarece ficatul este principalul organ în care se stochează vitamina B12, cercetătorii susţin că şi rolul acestei vitamine este de a suprima virusul hepatitei C.

,,Această strategie de tratament poate fi utilizată cu atât mai mult în ţările care au mijloace economice limitate. Folosind şi vitamina B12 în acealaşi timp cu terapia cu interferon şi ribavirin sunt cu 34% mai multe şanse terapia să dea rezultate”, au afirmat autorii studiului.

La cercetare au participat 94 de pacienţi care sufereau de hepatita C. Aceştia au urmat între 24 şi 48 de săptămâni terapia cu interferon, dar şi cu vitamina B12.

Capacitatea organismului de a înlătura virusul a fost testată după 4 săptămâni de la începutul tratamentul, după 12 săptămâni şi după 48 de săptămâni.

După 24 de săptămâni, rezultatele combinaţiei de tratament cu vitamina B12 au început să fie vizibile chiar şi la pacienţii la care infecţia era dificil de tratat.

Studiul a fost publicat în varianta online a revistei ,,Gut”.