Vinul roşu menţine ochii sănătoşi

1 2 jpg jpeg

Oftalmologul Milind Pande şi echipa sa de cercetători au descoperit că vinul roşu este bun pentru sănătatea oculară, în sensul că îmbunătăţeşte vederea, dar ajută şi la prevenirea afecţiunilor oftalmologice care pot apărea mai târziu, în viaţă.

Omul de ştiinţă a declarat că resveratrolul din coaja de struguri roşii sau negrii pot preveni deteriorarea muşchilor oculari, care se produce de-a lungul timpului.

Oftalmologul explică în continuare că vinul roşu, consumat cu moderaţie, ar putea stopa creşterea vaselor de sânge de la nivelul ochilor.

Dacă acestea continuă să crească pot duce la degenerescenţă maculară sau pierderea vederii.

Pe lângă morcovi, ale căror beneficii pentru sănătatea ochilor au fost recunoscute de multă vreme, mai pot fi consumate legumele cu frunzele verzi, care sunt de asemenea bune pentru vedere.

Varza, broccoli şi spanacul conţin luteină, substanţa care a dovedit că ajută la consolidarea unei părţi din muşchii ochiului.

Este posibil ca mulţi să înţeleagă că, odată cu vârsta, ai nevoie de mai multe pahare cu vin pentru a preveni bolile ochilor care se manifestă mai mult la bătrâneţe. Cercetătorii subliniază că un consum moderat de vin roşu poate contribui la menţinerea sănătăţii oculare.

Excesul de alcool nu mai are nicio legătură cu sănătatea.