Vinul roşu, aliat în lupta cu cancerul de prostată

2 jpg jpeg

Resveratrolul, un compus ce se găseşte în struguri şi în vinul roşu, are numeroase efecte benefice asupra sănătăţii, inclusiv a sănătăţii cardiovasculare.

Mai nou, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Missouri, SUA, au descoperit că resveratrolul poate face ca celulele maligne să fie mai sensibile la tratamentul cu radiaţii.

În cadrul studiului, resveratrolul a crescut nivelul a două proteine care se găsesc în celulele tumorale. După tratamentul cu radiaţii, specialiştii au observant că acestea au dispărut în proporţie de 97%.

,,Rezultatele studiului nostru au arătat că resveratrolul are capacitatea de a face celulele maligne mult mai sensibile la chimioterapie sau la tratamentul cu radiaţii. Resveratrolul este foarte atractiv ca şi agent terapeutic, cu atât mai mult cu cât este şi un compus natural, pe care îl consumăm de-a lungul vieţii”, a precizat Michael Nicholl, profesor la Universitatea din Missouri.

Cercetătorii vor continua studiile pentru a afla mai multe despre efectele resveratrolului asupra celulelor tumorale. Studiul a fost publicat în Jurnalul Medical ,,Andrologia şi Ştiinţele Cancerului”.