Vino la marşul solidarităţii dedicat persoanelor cu boli rare!

1 2 jpg jpeg

Bucureştenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 2 martie, de la ora 14.00, în parcul Cişmigiu, la intrarea principală, pentru a participa la marşul de solidaritate dedicat celor peste 1 milion de români care suferă de boli rare.

În aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 18.00, va fi organizat un punct de informare, lângă intrarea principală în parc, cu materiale educative dedicate tuturor celor interesaţi să afle mai multe despre bolile rare.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Bolilor Rare, marcată pe 28 februarie, a fost lansată şi o campanie care constă în realizarea şi susţinerea a 13 manifestări ştiinţifice şi educative desfăşurate până pe 16 martie în opt oraşe ale ţării: Bucureşti, Carei, Cluj-Napoca, Deva, Iaşi, Timişoara, Turda şi Zalău.

Tot pe 2 martie, în Capitală se va desfăşura prima Conferinţă Naţională a Bolilor Rare, la care sunt aşteptaţi peste 100 de medici. În cadrul acestui eveniment se vor dezbate problemele cu care se confruntă pacienţii cu boli rare, aducând în prim plan accesul lor la tratamentele de care au nevoie.