Vegetarienii sunt mai puţin predispuşi la cancer
Veganii fac mai rar cancere ale sângelui, vezicii urinare şi stomacului
Studiul a fost realizat pe 61.556 bărbaţi şi femei, de toate vârstele. Au participat la cercetare persoane care mănâncă des carne, persoane care consumă doar peşte şi persoane care mănâncă doar alimente vegetale.
Care au fost rezultatele studiului? Se pare că vegetarienii prezintă o rată mult mai mică de cancere ale sângelui, vezicii urinare şi stomacului.
Risc cu 75% mai mic de cancer al măduvei spinării
Pe de altă parte, un alt studiu a relevat că vegetarienii sunt mult mai puţin afectaţi de următoarele tipuri de cancer: cancerul la stomac, vezică urinară, limfomul non-Hodkin şi myelome multiple.
În cazul myelomelor multiple (o formă rară de cancer al măduvei spinării), cazurile acestei maladii periculoase sunt cu 75 % mai puţine în rândul vegetarienilor decât în cadrul celor care au în alimentaţia lor şi carne.