Vasele de plastic, un pericol pentru sănătate

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă din Taiwan sunt de părere că preparatele fierbinţi cresc cantitatea de melamină la care sunt expuse, ceea ce poate cauza apariţia pietrelor la rinichi.

Cercetarea a fost realizată pe două grupuri de participanţi. Persoanele din primul grup au consumat pentru o perioadă mai lungă de timp supă de tăieţei în boluri din melamină, în timp ce participanţii din cel de-al doilea grup au mâncat supa din boluri ceramice.

Pe parcursul studiului, specialiştii au analizat probele de urină ale participanţilor, înainte şi după masă. Rezultatele au arătat că nivelul total de melamină din organism la 12 ore după masă era de 8.35 micrograme la cei care au mâncat din vase de melamină şi de 1.3 micrograme la participanţii care au folosit vasele ceramice.

,,La temperaturi ridicate, nivelul de melamină care intră în alimente este unul destul de mare. Studiile anterioare au arătat că expunenea prelungită la melamină poate duce la apariţia problemelor tractului urinar, inclusiv la apariţia pietrelor la rinichi. Pentru a preveni astfel de probleme, cel mai indicat este să folosim vasele ceramice, nu pe cele din plastic sau din melamină”, a afirmat Chia-Fang Wu, profesor la Universitatea de Medicină ,,Kaohsiung” din Taiwan.

Cercetarea a fost publicată în Jurnalul de Medicină Internă.