Varza Kale ţine cancerul la distanţă

1 2 jpg jpeg

De asemenea, multitudinea de nutrienţi din varza Kale consolidează sistemul imunitar şi previne conversia anumitor leziuni în celule canceroase. Aşadar, superalimentul poate preveni apariţia celor mai frecvente tipuri de cancer: bucal, colorectal, mamar, de prostată, de rinichi sau cancer esofagian.

Proprietăţile anticancer ale legumei se datorează în mare parte celor doi compuşi activi din compoziţia sa - indol-3-carbinol, care stimuleaza sănătatea ADN-ului şi care încetineşte procesul de înmulţire al celulelor canceroase, arată un studiu al cercetătorilor chinezi.

Varza Kale conţine: vitamina K, vitamina C, vitamina B,vitamina E vitamina A, fier (mai mult decât carnea de vită), calciu, luteină, magnan, fosfor, betacaroten, antioxidanţi, potasiu, magneziu, proteine, e foarte bogată în fibre, are un conţinut mic de calorii şi inhibă absorbţia de iod în organism.

Consumată regulat, varza Kale, întăreşte sistemul imunitar, protejează organismul împotriva cancerului, diminuează nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge, încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului, protejează împotriva tumorilor şi screlozei.