Vârsta la care avem cei mai mulţi prieteni

1 2 jpg jpeg

Potrivit studiului, citat de Agerpres, tinerii de 25 de ani au în medie peste zece prieteni: 17 relaţii solide în cazul tinerelor şi 19 în rândul tinerilor. Aceste cifre scad în contextul apariţiei unor evenimente pe parcursul vieţii: căsătorie, copii, pensionare, boală etc.

Fiecare dintre aceste momente cheie împinge spre izolare. În aceste împrejurări, se întreţin relaţii cu un cerc restrâns de prieteni.

Până să ajungă la această concluzie, cercetătorii au studiat apelurile telefonice a 3,2 milioane de europeni, analizând frecvenţa şi durata conversaţiilor. Rezultatul a fost că telefoanele tinerilor de 25 de ani sună cel mai mult. Acest lucru explică parţial şi singurătatea vârstnicilor, mai puţin familiarizaţi cu noile tehnologii de comunicare.

The Washington Post atrage totuşi atenţia că trebuie luate în consideraţie şi alte metode de contactare telefonică, cum ar fi WhatsApp sau Skype.

Adolescenţii îşi folosesc smartphone-urile mai mult pentru trimiterea de mesaje, decât pentru iniţierea unor conversaţii telefonice. Apelurile, chiar şi rare, dovedesc mai mult trăinicia relaţiilor, decât sutele de cunoştinţe de pe Facebook.