Utilizări mai puţin ştiute ale zahărului

1 2 jpg jpeg

Zahărul tos este un produs foarte controversat, având în vedere faptul că este prelucrat sintetic. Foarte mulţi medici atenţionează că un consum ridicat de zahăr poate cauza probleme grave de sănătate. Dar zahărul are şi alte utilizări mai puţin ştiute, aşadar dacă te-ai hotărât să nu mai consumi la fel de mult ca înainte, iată ce mai poţi face cu zahărul.

Utilizări mai puţin ştiute ale zahărului – cremă exfoliantă pentru ten şi piele cu zahăr Zahărul poate fi folosit pentru curăţarea tenului şi a pielii. Este o reţetă simplă şi se poate aplica foarte uşor. Nu mai este necesar să cumperi diverse produse pentru curăţarea tenului când ai zahăr în casă.

Amestecă jumătate de cană de zahăr cu jumătate de cană de ulei de măsline sau de nucă de cocos şi dacă vrei cu câteva picături de ulei esenţial pentru parfumarea pielii.

Apoi, pune crema obţinută într-un borcan etanş şi las-o la frigider. Se foloseşte la duş pentru curăţarea pielii, cam o lingură la fiecare spălare. Această cremă de exfoliere îţi va lăsa pielea foarte catifelată.

Zahărul poate fi folosit pentru curăţarea unor lucruri din bucătărie greu de curăţat, aşa cum este filtrul de cafea. Se pune un sfert de cană de zahăr în apă, apoi se toarnă în filtru şi se dă drumul ca şi cum ar face cafea. Se poate face ori de câte ori este nevoie.

Citeşte continuarea articolului AICI