Un test de sânge ar putea detecta riscul de Alzheimer

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Georgetown, SUA, au făcut o descoperire revoluţionară în ceea ce priveşte degradarea cerebrală şi apariţia afecţiunilor mintale, de tipul Azheimer.

Este vorba despre un test de sânge care poate prezice dacă o persoană sănătoasă este predispusă să dezvolte Alzheimer. Rezultatul este garantat în proporţie de 90%.

„Testul conceput de noi oferă un potenţial mare în ceea ce priveşte identificarea riscului de declin cognitiv progresiv.

În plus, testul poate schimba tipul de tratament recomandat pacienţilor şi modul cum reacţionează familiile pacienţilor la instrucţiunile medicale aferente tulburărilor mintale“, a declarat doctorul Howard Federoff, coordonatorul studiului şi vicepreşedintele executiv de la Centrul Medical al Universităţii din Georgetown.

Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

Aşa comunici cu un bolnav de Alzheimer

Cum te protejezi de Alzheimer

Persoanele de 60 de ani, mai vulnerabile în faţa bolii Alzheimer

Acest test identifică schimbările care au loc la nivelul membranelor celulare neuronale şi arată date despre 10 tipuri de lipide care oferă informaţii în acest sens.

2 din cele 10 tipuri de lipide prezintă legături puternice cu riscul de a suferi de Alzheimer.

„Credem că decoperirea noastră reprezintă un pas important pentru lansarea unui test sanguin care să detecteze riscul de dezvoltare a bolilor mintale la persoanele cu risc“, a mai adăugat Federoff. Pe baza testului, intenţionăm să lucrăm la un tratament care să întârzie sau să împiedice apariţia bolii.