Un supliment alimentar creşte speranţa de viaţă cu 8 ani

1 2 jpg jpeg

Glucozamina este recomandată în tratarea bolnavilor care suferă de artrită şi de dureri articulare. Medicul Michael Ristow de la Institutul de Tehnologie din Zurich caută de mult un tratament care să le asigure oamenilor o viaţă îndelungată.

Acesta nu este încă sigur că tratamentul cu glucozamină va funcţiona şi la oameni, de aceea vor mai exista cercetări în acest sens.

Deocamdată au fost efectuate teste pe viermi, iar cei care au primit această substanţă au trăit cu 5% mai mult faţă de ceilalţi. Apoi cercetarea a fost efectuată şi la şoareci. Cei cărora le-a fost administrat suplimentul au trăit cu 10% mai mult.

Şi două studii la care au participat voluntari umani au sugerat că persoanele care au luat glucozamină au o viaţă mai lungă, însă rezultatele sunt neconcludente şi mai este nevoie de studii.

Cercetătorii sunt de părere că glucozamina are efecte benefice asupra metabolismului şi astfel măreşte durata de viaţă.

Glucozamina se găseşte sub formă de pudră sau capsule. Cercetătorii avertizează însă că persoanele care suferă de diabet, cei care au diferite alergii, cât şi cei care iau medicamente anticoagulante trebuie să consulte medicul înainte de a lua astfel de suplimente.