Un nou dispozitiv românesc care indică Parkinson se poate lansa curând

1 2 jpg jpeg

La ce este bun acest dispozitiv

Este vorba despre un dispozitiv purtabil cu precizie medical─â destinat test─ârii echilibrului, o alternativ─â la ├«ndem├ón─â pentru testarea pilo┼úilor, celor care lucreaz─â la ├«n─âl┼úime sau ┼čoferilor profesioni┼čti.

Dotat cu 3 senzori ┼či corelat cu un algoritm, sistemul are capacitatea de a monitoriza aparatul vestibular din urechea intern─â ÔÇô cel care coordoneaz─â sim┼úul echilibrului. ├Än plus dispozitivul verific─â pozi┼úia coloanei vertebrale, ├«n timp real.

Aparatul are dimensiuni reduse, poate fi purtat pe spate sau cap ┼či detecteaz─â probleme ale urechii interne sau tulbur─ârile de echilibru.

Ce boli poate diagnostica

Toate simptomele legate de p─âstrarea echilibrului sunt un indicator pentru multe afec┼úiuni neurologice ┼či musculare de la scleroza ├«n pl─âci la boala Parkinson.

Dispozitivul poate să fie un important ajutor pentru diagnosticarea acestor afecţiuni.

În plus poate ajuta monitorizarea poziţiei oamenilor singuri sau a celor care au probleme legate de păstrarea echilibrului.

Tinerii intenţionează să lanseze dispozitivul pe piaţă în mai puţin de un an, mai având nevoie doar de certificările medicale.