Un nou centru pentru copiii cu nevoie speciale

1 2 jpg jpeg

Beneficiarii proiectul Respiro sunt în mod direct copiii care sunt îngrijiţi de asistenţi maternali/membri ai familiei ca beneficiari indirecţi.

Acest centru reprezintă o alternativă pentru asistenţii maternali în vederea oferirii acelui răgaz necesar refacerii fizice şi psihice pentru continuarea îngrijirii persoanei aflată în întreţinere cu probleme speciale (handicap fizic sau psihic).

Membrii asociaţiei doresc ca în cadrul centrului copiii să-şi dezvolte funcţiile mentale şi psihosociale (copiii cu afecţiuni cerebrale sau care au afectate funcţiile vederii, auzului, vestibulare, afectarea vocii, a funcţiilor sistemului cardiovascular, hematologic, imunitar şi respirator, funcţiile sistemului digestiv, metabolic şi endocrin, funcţiile urogenitale, neuro-musculoscheletice şi ale mişcărilor aferente).

Scopul centrului Respiro este să uşureze temporar misiunea familiei, să acopere aria acestor nevoi de a avea grijă de aproapele din familie, venind în sprijinul copilului cu dizabilităţi în mod direct şi indirect în ajutorul aparţinatorului/asistentului maternal. Pentru renovarea clădirii pusă de dispoziţie de Primăria comunei Mădăraş din judeţul Bihor, membrii asociaţiei au nevoie de sprijinul persoanelor care doresc să susţină un astfel de proiect şi să sprijine copiii cu nevoi speciale.

Mai multe despre proiectul Respiro poţi afla pe pagina online http://www.piticot.org/, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/asociatia.piticot, dar şi la numărul de telefon 0728.572.879.