Un mic dejun consistent, ideal pentru diabetici

1 2 jpg jpeg

Aceştia sunt de părere că micul dejun consistent ajută la menţinerea pentru mai mult timp a senzaţiei de saţietate, dar şi la controlul nivelului de zahăr din sânge.

La cercetarea, care a durat 13 săptămâni, au participat 59 de persoane care sufereau de diabet de tipul II. Pe parcursul ei, o parte dintre participanţi au mâncat dimineaţa un mic dejun consistent, în timp ce ceilalţi au consumat diferite tipuri de alimente.

Astfel, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că participanţii care au mâncat un mic dejun bogat în proteine şi grăsimi bune au fost şi cei care au reuşit să-şi reducă nivelul de zahăr din sânge.

În plus, aproape o treime dintre ei au reuşit să scadă şi medicaţia pentru diabet şi să se simtă sătului pentru o perioadă mai lungă de timp.

,,Schimbările care au apărut în urma studiului au fost semnificative pentru persoanele care suferă de diabet de tipul II. Nu numai că micul dejun consistent oferă energie pentru întreaga zi, el este un aliat în ceea ce priveşte administrarea medicaţiei specifice bolii”, a afirmat Joel Zonszein, director al Centrului Medical pentru Diabet din New York.

Specialiştii sunt de părere că un mic dejun bogat în proteine poate suprima grelina, cunoscută şi sub denumirea de hormonul foamei.