Un alt beneficiu al consumului moderat de bere

1 2 jpg jpeg

Consumul moderat de bere reduce cu 17% riscul de infecţie cu Helicobacter Pylori, se arată în cercetarea oamenilor de ştiinţă din Marea Britanie.

Mai mult, datorită efectului său antibacterian, berea poate ajuta la eradicarea bacteriei Helicobacter Pylori, care infectează mucoasa stomacului şi a duodenului.

Peste jumătate din populaţia lumii este infectată cu această bacterie.

„Helicobacter Pylori este responsabilă de multe cazuri de gastrită şi ulcer, ducând, într-o mare măsură la cancer gastric. Datorită ingredientelor sale naturale, în special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural împotriva factorilor prezenţi în mediu şi care ne pot ataca sănătatea. Este foarte important să ştim însă că doar combinată cu un stil de viaţă sănătos, berea îşi poate pune în valoare beneficiile pentru organism” afirmă dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 10.537 de persoane. Un pahar sau două de bere consumate săptămânal scad incidenţa infecţiei cu Helicobacter Pylori cu 11%, iar trei-şase pahare de bere pe săptămână reduc factorul de risc cu 17%.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere, adică 330 ml cu 5% alcool pentru femei şi 660 ml cu 5% alcool în cazul bărbaţilor trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare.