Un alt beneficiu al consumului moderat de bere

1 2 jpg jpeg

Consumul moderat de bere reduce cu 17% riscul de infec┼úie cu Helicobacter Pylori, se arat─â ├«n cercetarea oamenilor de ┼čtiin┼ú─â din Marea Britanie.

Mai mult, datorit─â efectului s─âu antibacterian, berea poate ajuta la eradicarea bacteriei Helicobacter Pylori, care infecteaz─â mucoasa stomacului ┼či a duodenului.

Peste jumătate din populaţia lumii este infectată cu această bacterie.

ÔÇ×Helicobacter Pylori este responsabil─â de multe cazuri de gastrit─â ┼či ulcer, duc├ónd, ├«ntr-o mare m─âsur─â la cancer gastric. Datorit─â ingredientelor sale naturale, ├«n special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural ├«mpotriva factorilor prezen┼úi ├«n mediu ┼či care ne pot ataca s─ân─âtatea. Este foarte important s─â ┼čtim ├«ns─â c─â doar combinat─â cu un stil de via┼ú─â s─ân─âtos, berea ├«┼či poate pune ├«n valoare beneficiile pentru organismÔÇŁ afirm─â dr. Corina Zugravu, Pre┼čedintele Centrului de Studii despre Bere, S─ân─âtate ┼či Nutri┼úie.

Cercetarea a fost efectuat─â pe un e┼čantion de 10.537 de persoane. Un pahar sau dou─â de bere consumate s─âpt─âm├ónal scad inciden┼úa infec┼úiei cu Helicobacter Pylori cu 11%, iar trei-┼čase pahare de bere pe s─âpt─âm├ón─â reduc factorul de risc cu 17%.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, S─ân─âtate ┼či Nutri┼úie atrag aten┼úia c─â un consum moderat de bere, adic─â 330 ml cu 5% alcool pentru femei ┼či 660 ml cu 5% alcool ├«n cazul b─ârba┼úilor trebuie completat de un stil de via┼ú─â s─ân─âtos ┼či o alimenta┼úie corespunz─âtoare.