Un alt beneficiu al consumului de cafea

2 jpg jpeg

Pe lista beneficiilor aduse de consumul de cafea s-a mai adăugat încă unul. Astfel, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Spitalul Brigham and Women din Boston, SUA, cafeina este asociată cu limitarea acufenelor la persoanele care suferă de acestea.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au studiat datele a peste 65.000 de femei cu vârsta cuprinsă între 30 şi 44 de ani, care nu aveau acufene la începutul studiului, în 1991. Acestea au completat chestionare cu detalii legate de stilul de viaţă, de antecedentele medicale, precum şi de apariţia şi de frecvenţa acufenelor. După 18 ani de la începerea studiului, au fost detectate peste 5.000 de cazuri de acufene.

S-a constatat că femeile care consumau zilnic 3-4 cafele (450 – 599 mg de cafeină) aveau un risc cu 15% mai mic de a suferi de acufene în comparaţie cu cele care beau mai puţin de o ceaşcă în fiecare zi (150 mg).

Cafeina reprezintă un stimulent pentru sistemul nervos central şi acţionează direct asupra urechii interne.