Uleiul esenţial de tămâie, aliat împotriva cancerului

2 jpg jpeg

De asemenea, tămâia are numeroase proprietăţi cu rol de vindecare sau prevenire a diferitelor afecţiuni: cicatrizante, regenerante, revitalizante, antiinflamatoare, antidepresive şi de stimulare a sistemului imunitar.

Tămâia a fost folosită de-alungul timpului pentru tratarea bolilor digestive precum colita ulcerativă şi boala Crohn, afecţiuni ale pielii, artrita reumatoidă sau astm.

Mai mult, din ce în ce mai multe studii susţin că tămâia poate preveni cancerul. Astfel, potrivit unui studiu al Universităţii Leicester din Marea Britanie, un compus din tămâie - AKBA sau acid acetyl-11-keto-beta-boswellic - detectează celulele canceroase şi le distruge, fără a afecta dezvoltarea celulelor sănătoase.

Totodată, uleiul esenţial de tămâie induce moartea tumorilor canceroase responsabile pentru apariţia cancerului de vezică urinară sau a cancerului mamar.

Se pare că AKBA face mai eficientă chimioterapia pentru a ucide celulele care, în mod normal, nu răspund la tratamentul chimioterapic. Aşadar, specialiştii britanici spun că tămâia ar putea fi utilă mai ales în cazurile în care cancerul se dovedeşte rezistent la tratamentele clasice şi ar putea, de asemenea, să crească speranţa de viaţă a pacientelor în stadii avansate de cancer ovarian.