Uleiul de coriandru, tratament pentru infecţiile rezistente la antibiotic

2 jpg jpeg

În cadrul noului studiu, publicat în Jurnalul Medical Microbiology, a fost testat uleiul de coriandru împotriva a 12 infecţii bacteriene, inclusiv a bacteriei Salmonella enterica şi a Escherichia coli (E.coli). Dintre tulpinele bacteriilor testate, majoritatea au stagnat în creştere şi chiar au fost ucise cu o soluţie ce conţinea 1.6% ulei de coriandru.

,,În cele mai multe dintre ţări, peste 30% din populaţie suferă de toxiinfecţie alimentară la un moment dat. Aceste rezultate încurajează introducerea uleiului de coriandru în alimentaţie, astfel evitând toxiinfecţiile alimentare”, a afirmat Fernanda Domingues, autoarea studiului.

Uleiul de coriandru este unul dintre cele mai utilizate uleiuri esenţiale din lume, fiind produs din seminţe de plante de coriandru. Printre beneficiile pe care acesta le aduce sănătăţii se numără şi ameliorarea durerilor, tratarea infecţiilor fungice şi îmbunătăţirea digestiei.